DE HOOGSTE KWALITEIT

De wol van de alpaca is een van de meest exclusieve wolsoorten ter wereld. Alpaca’s leven van nature in het Peruaanse Andes gebergte. Door de grote temperatuursverschillen op extreme hoogte heeft de alpaca een speciale gladde, holle vezel ontwikkeld. Dit maakt de wol niet alleen enorm zacht en licht, het zorgt er ook voor dat de wol isolerend is bij kou en ademt bij warmte. Deze unieke combinatie zorgt voor een zeer comfortabel product van hoge kwaliteit.

De structuur van de wol zorgt er ook voor dat kleding zowel waterafstotend als thermoregulerend werkt.

VIJF KEER WARMER DAN SCHAPENWOL

De wol van de alpaca is wereldwijd in de modewereld bekend. Alpacawol is zacht en voelt aan als zijde. De wol is licht en, door de holle vezels, 5 keer warmer dan schapenwol. Kleding gemaakt van alpaca zit goed, blijft haar vorm houden en pluist niet.
Alpacawol is ook 7 maal sterker dan schapenwol, waardoor een duurzamer product gemaakt kan worden. Alpacawol kan ook gemakkelijk gemengd worden met schapenwol, mohair of zijde.

Alpacawol is de enige vezel die in 22 natuurlijke tinten voorkomt met daarnaast nog meer dan 60 verschillende kleurschakeringen.

HYPOALLERGEEN

Hypoallergeen betekent dat er minder kans is tot een allergische reactie.
Niesbuien, rode ogen, jeuk kunnen erop wijzen dat u allergisch bent aan huisstofmijt. Met een hypoallergeen dekbed kunt u weer lekker doorslapen zonder die vervelende klachten. 
Omdat alpacawol als enige wolsoort ter wereld geen lanoline bevat is de wol hypoallergeen en  door de  pure gladde vezel kriebelt en prikt het niet aan de huid. Personen die allergisch zijn voor schapenwol, zijn dit hoogstwaarschijnlijk niet voor alpacawol. Meer dan 80% van de mensen met een allergie voor wol, kunnen alpacaproducten zonder problemen gebruiken. Dit geldt uiteraard niet alleen voor onze alpaca dekbedden maar ook voor onze alpaca kledij.

  

GEMAKKELIJK IN ONDERHOUD

Alpacawol reinigt zich het beste in de frisse lucht, een dagje buiten hangen is voldoende.

Voor wol en ander delicaat materiaal raden wij handwas aan met een natuurlijk wolwasmiddel zoals Eucalan. Dit is een milieuvriendelijk wolwasmiddel dat biologisch afbreekbaar is en verrijkt met lanoline, speciaal voor wolwas en andere delicate was.
De natuurlijke etherische olie van lavendel is antiseptisch (anti-bacterieel) en uitstekend tegen motten.

 

 

ALPACAWOL SPINNEN

Alpacawol is zacht, sterk, licht en warm. Nadat de alpaca’s geschoren zijn, heb je dus het neusje van de zalm in huis! Omdat alpacawol fijner van structuur en minder vet dan schapenwol is, blijft er doorgaans weinig vuil in de vacht hangen. 

Sommige spinners geven er de voorkeur aan de vacht eerst te wassen alvorens die te gaan spinnen.  

Met alpacawol kun je een hele dunne draad spinnen en dat is plezierig omdat alpacawol flink isoleert. Een dunne trui van alpacawol geeft namelijk net zoveel warmte als een dikke schapenwollen trui.

DE WOL VAN DE GODEN

Alpaca wol wordt al ruim 5000 jaar vereerd voor zijn fijnheid en speciale eigenschappen door de beschavingen in het Andesgebergte. Zij maakten in het Pre-Inca tijdperk al de mooiste kleding die toen bestemd was voor de koninklijke families.
De Inca’s noemden deze wol met trots “de wol van de goden”. Alleen mensen van adel en de koning mochten kleding dragen van alpacawol. Vandaag de dag is het voor iedereen mogelijk om kleding van alpacawol te dragen! De kwaliteit van alpacawol is vergelijkbaar met Cashmere of Mohair.

Een alpaca kan één keer per jaar geschoren worden. De eerste keer dat een alpaca geschoren wordt levert de zachtste en hoogste kwaliteit wol op dat ‘baby alpaca’ wordt genoemd.